Kære forældre.

Så står sommerferien for alvor for døren og I skal have min første sommerhilsen som skoleleder ved Hellebækskolen.

Det har været nogle helt igennem fantastiske måneder siden den dag i oktober, hvor jeg fik lov til at spadsere op til mit kontor gennem en meget fin flagallé. Jeres børn er helt fantastiske at arbejde med. Imødekommende, hjælpsomme, aktive og sjove at tale med. Et godt grundlag at bygge skole på. Det har været et skoleår, der har været præget af naturlig udskiftning på ledelsesgangen. Først med Karl Sinding og dernæst med Trine Graakjær, som ønskede at prøve nye udfordringer. Pr 1. august er ledelsen igen fuldtallig. Der starter Christian Brendholdt som ny afdelingsleder af udskolingen.

Som indskolingsleder og daglig pædagogisk leder for afdeling Apperup har vi stadig Jeanette Kjærgård Christiansen. Jeanette er ligeledes skolens souschef. Som leder af mellemtrinnet samt daglig pædagogisk leder for afdeling Hellebæk har vi Julie Kristine Munkager. SFO-ledere er Kent Petersen (Afd. HE) og Jeanette Kjærgård Christiansen (Afd. AP). Kent Petersen er stadig leder af vores klub – Bølgen.

Vores døre er åbne – kom altid op, hvis der er noget.

Som I ved, har vi søsat nogle projekter fra starten af næste skoleår. Vores mål er at tilbyde eleverne en alsidig og varieret skoledag med en høj faglighed. Vi ønsker ligeledes at sikre en tydelig skolestruktur, der er gennemskuelig og som giver tryghed for de enkelte elever. Man skal vide, hvem der er ens klasselærer og i det hele taget føle sig glad og tryg ved at gå i skole.

Vi skruer ned for antallet af fokusuger. Til gengæld vil indskolingen og SFO’en på Apperup samle de understøttende lektioner til at indføre en ugentlig dag med udeskole. Det kunne fx være en tur til Hornbæk Havn, Naturcenter Nyruphus eller en tur ud for at tage vandprøver i Kobberdammen. I indskolingen vil vi som noget nyt også tilbyde kor. Vores mellemtrin og udskoling har fået indført valgfag. Samtidig er vi lykkedes med at parallellægge en del af de store fag i udskolingen. De åbner op for, at vi kan holddele med udgangspunkt i temaer, faglighed og undervisningsdifferentiering.

Christiansborgs nye aftale for folkeskolen åbner op for at skolerne kan korte lidt på skoledagen. Den såkaldte §16b. Det benytter Hellebækskolen sig af. Alt i alt betyder det, at vi pr 1. august tilbyder en glad skole som fokuserer på trivsel, høj faglighed, alsidighed i undervisningen samt en skoledag, hvor der også er tid til håndbolden efter skoletid.

Jeg vedhæfter det skriv, som jeg tidligere har udsendt. Her kan man læse meget mere om de nye tiltag. Tak for et herligt skoleår.

Tak for jeres store deltagelse til forældremøder, sociale arrangementer, fremvisninger med meget mere. Hellebækskolen er et fælles projekt. Det er dejligt at I bakker op.

God sommer til jer alle!

Thomas Horn